Круглий стіл «Підготовка фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», виклики сучасності»

19 травня 2022 року на кафедрі Готельно-ресторанного бізнесу факультету Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеського національного технологічного університету пройшов круглий стіл «Підготовка фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», виклики сучасності» за участю ЗВО України у форматі відео-конференції.

На початку круглого столу зав. кафедри готельного-ресторанного бізнесу д.т.н., професор Лебеденко Т.Є. привітала всіх учасників заходу.

У роботі круглого столу прийняли участь викладачі та здобувачі ЗВО України, представники бізнесу, а саме:

 Викладачі

  • Лебеденко Т.Є.,зав. кафедри готельного-ресторанного бізнесу д.т.н., професор Одеського національного технологічного університету;
  • Стрікаленко Т.В., д.мед.н., професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Новічкова Т.П., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Коваленко Н.О.,к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Ряшко Г.М.,к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Федосова К.С., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Халілова-Чуваєва Ю.О.,к.політ., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Кравчук Т.В., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Кожевнікова В.О.,к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Скляр В.Ю., доктор філософії, ст. викладач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  • Антоненко І.Я., д.е.н., професор кафедри туристичного та готельного бізнесу Національного університету харчових технологій;
  • Мельник І.Л., к.е.н., доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Національного університету харчових технологій;
  • Лояк Л.М., к.е.н., доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника;
  • Кукліна Т.С., к.е.н., доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу НУ «Запорізька політехніка»;
  • Шелеметьєва Т.В., д.е.н., професоркафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу НУ «Запорізька політехніка»;
  • Журавльова С.М., к.е.н., доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу НУ «Запорізька політехніка»;
  • Попова С.Ю., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України;
  • Левицька І.В., зав. кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, д.е.н., професор Національного університету біоресурсів і природокористування України;
  • Терещук Н.В., к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва;
  • Бровенко Т.В., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв;
  • Земліна Ю.В., к.пед.н., доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв;
  • Гончар Л.О., к.е.н., доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв.

Здобувачі освіти

  • Геращенко О., студент 2 курсу спец. 241 «Готельно-ресторанна справа», голова студентської ради факультету ІТХіРГБ Одеського національного технологічного університету;
  • Бороденкова Є., студентка 2 курсу спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» Одеського національного технологічного університету;
  • Большакова І., студентка 3 курсу спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» Одеського національного технологічного університету;
  • Сереветна К., студентка 4 курсу спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» Уманського національного університету садівництва.

Представники бізнесу

  • Закіряєва Л.Е., директор по персоналу Vertex Hotel Group в Одеському регіоні (готелі «Брістоль», «Лондонська», Wellness complex «Formula»);
  • Козар В., бренд-шеф пекар компанії Restoria Group, викладач з хлібопечення у Chefs Academy.

Під час роботи круглого столу учасники обмінялись досвідом щодо підготовки фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в сучасних умовах.

Лебеденко Т.Є., зав. кафедри готельного-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету (ОНТУ), ознайомила учасників круглого столу з особливостями розробки освітніх програм зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа, включення дисциплін з урахуванням вимог сучасності, студентів, роботодавців.

Доцент кафедри готельного-ресторанного бізнесу ОНТУ Ряшко Г.М. поділилась досвідом проведення лекцій за допомогою сервісу Kahoot, особливостями отримати якісного зворотнього зв’язку від студентів під час проведення занять.

Крім того, було обговорено тематику дипломних проектів в умовах воєнного часу, актуальність якісного вивчення студентами базових дисциплін таких як математика, фізика, хімія.

Робота круглого столу була завершена виступами викладачів з різних ЗВО, які відмітила високий рівень представленої освітньої програми для СВО «Бакалавр» спец. 241 «Готельно-ресторанна справа», її унікальність.

конф2022_7  конф2022_8  конф2022_9