Коваленко Наталія Олександрівна

КоваленкоКоваленко Наталія Олександрівна
к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу

Освіта, досвід роботи: закінчила в 2004 році Одеську національну академію харчових технологій за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» та здобула кваліфікацію «Магістра» (з відзнакою).
З 2004 року по 2007 рік навчалась в аспірантурі Одеської національної академії харчових технологій за спеціальністю 05.18.16 – «Технологія продуктів харчування», тема дисертації «Розробка технології карамельного барвника із підсирної сироватки для виробництва молочних продуктів».
В 2016 році отримала вчене звання доцента кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій.
В 2022 році закінчила Одеський національний технологічний університет за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та здобула кваліфікацію «Магістра» (з відзнакою).

Кваліфікації, стажування: з 2020 року є членом «Української Ресторанної Асоціації», з 2021 року є членом «Асоціації Індустрії Гостинності України», з 2022 є членом «Всеукраїнської Асоціації Барменів».
У 2014 році пройшла тренінг з базового курсу «Молекулярна кухня» від компанії «Академія успішних кухарів».
У 2015 році пройшла підвищення кваліфікації у Вищій школі педагогічної майстерності ОНАХТ, прослухала курси «Цивільний захист», «Охорона праці», «Розрахунок економічної ефективності у дипломному проекті».
У 2016 році взяла участь у семінарі «Нове харчове законодавство. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР».
У 2017 році пройшла дводенний тренінг «Як відкрити кафе, бар, ресторан» від компанії «Bureau Business Ideas».
У 2018 році пройшла тренінг «Hotel operetions, tactics and strategy (HOTS), «Food tourism: trends and developments», організованим спільно з університетом Манчестер Метрополітан і ОНАХТ.
У 2020 році взяла участь у програмі навчання експертів із акредитації освітніх програм від Національного Агенства.
У 2021 році пройшла 3-денний тренінг в рамках міжнародного фестивалю «V BAROMETER International Bar Show 2021».
У 2021 році пройшла онлайн тренінг від «Reikartz Hotel Group» за темою «Готельно-ресторанний бізнес: погляд зсередини».

Дисципліни: «Барна справа», «Організація роботи сомельє», практична підготовка студентів, курсове та дипломне консультування.

Організаційна робота: У 2010, 2013, 2017, 2020 роках працювала Працювала секретарем приймальної комісії ОНАХТ. З 2017 по 2021 рік виконувала обв’язки заступника декана факультету «Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу». З 2017 і дотепер займається організацією Всеукраїнської конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності» і підготовкою збірника тез конференції, приймає участь в роботі оргкомітету Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з Готельно-ресторанної справи. З 2021 року і дотепер виконує обов’язки старшогокуратора спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Стажування: У 2013 році пройшла стажування в Інституті готельного менеджменту в м. Прага (Чехія) за темою «Hospitality and Tourism in the Czech Republic». В 2019 році пройшла стажування в кафе #Hungry за темою «Обслуговування напоями в закладах швидкого харчування». У 2021 році пройшла міжнародне стажування Вищій школі туризму і екології у м. Суха Бескидська, Польша за темою «Інноваційні освітні технології: європейський досвід та його нормативно – правове впровадження у підготовку фахівців з економіки, туризму, готельно – ресторанної справи та державного управління». У 2021 році пройшла підвищення кваліфікації від «Reikartz Hotel Group» за темою «LEVEL UP разом з Reikartz ».

Наукові публікації: Опубліковано 60 наукових праць, з них 51 наукового характеру, в т.ч. 11 у фахових виданнях, 1 стаття Web of Science та 12 – навчально-методичного характеру.

Наукові профілі:
Google Scholar
ORCID
Scopus ID
Web of Science
ResearchGate

Контакти:
Е-mail: kovalenkonatalia241@gmail.com