Всеукраїнська конференція «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності»

15 травня 2025 року кафедра готельно-ресторанного бізнесу успішно провела традиційну вже  14-ту Всеукраїнську конференцію студентів, аспірантів і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності».

Захід відбувся в рамках тижня інституту ННІ ГРіТБтаЕ ім. О.О. Преображенського і зібрав учасників з провідних закладів вищої освіти країни, які представили свої дослідження, ідеї та інноваційні проєкти у сфері гостинності.

У конференції взяли активну участь  здобувачі освіти, аспіранти і молоді вчені таких університетів як Одеський національний технологічний університет (м. Одеса), Національний університет біоресурсів і природокористування України (м. Київ), Карпатський національний університет імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ), Луцький національний технічний університет (м. Луцьк), Національний університет харчових технологій (м. Київ), Львівський національний університет імені Івана Франка (м. Львів), Вінницький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету (м. Вінниця), Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського (м. Львів).

На пленарному засіданні конференції було представлено 8 доповідей і на секційному  –  13, серед яких значна кількість доповідей була саме від здобувачів (бакалаврів і магістрів) кафедри готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Також активну участь у конференції взяли здобувачі коледжів м. Одеси, а саме: Фахового коледжу нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу Одеського національного технологічного університету, Фахового коледжу вимірювань Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку, Одеського фахового коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Тематика доповідей конференції охопила широкий спектр актуальних напрямків у галузі гостинності, зокрема:

  • Сучасні системи класифікації та використання дикорослих харчових рослин;
  • Інноваційні підходи до формування дитячого меню та сталого розвитку індустрії;
  • Технології крафтового виробництва у гастрономії;
  • Розвиток локальних виноробень та їхня інтеграція у готельно-ресторанний бізнес;
  • Використання штучного інтелекту та нейромереж у сервісі та управлінні;
  • Популяризація української кухні через ресторани та етнотуризм;
  • Екологічні інновації та їхній вплив на конкурентоспроможність підприємств;
  • Сучасні технології приготування м’яса та риби, емоційна безпека і добробут гостей;
  • Формування безпеки на підприємствах харчової та готельно-ресторанної сфери;
  • Тренди у доставці їжі та застосуванні новітніх технологій у ресторанному бізнесі;
  • Роль соціальних мереж у просуванні послуг галузі;
  • Маркетинг та управління знаннями в індустрії гостинності;
  • Оцінка рекреаційних комплексів та нові підходи у їхньому розвитку;
  • Вплив Bleisure-трендів (поєднання роботи та відпочинку) у готельно-ресторанному бізнесі;
  • Інноваційні підходи до оцінки та просування об’єктів гостинності.

Конференція стала платформою для обміну передовим досвідом, налагодження співпраці та популяризації новітніх підходів у галузі.

Захід ще раз підкреслив важливість розвитку індустрії гостинності та підтримки молодих талантів у цій сфері.

Програма конференції

конф. 15.05.25_1 конф. 15.05.25_2 конф. 15.05.25_4 конф. 15.05.25_3конф. 15.05.25_5  конф. 15.05.25_6