Кулінарний конкурс BBQ‑2025

✨16 жовтня університетська спільнота зібралася на дванадцятому щорічному кулінарному фестивалі‑конкурсі BBQ‑2025 до Дня народження ОНТУ, що організувала команда кафедр
Це було справжнє свято осені, смаку, єдності й доброти.
На святі відбулися:
🥐🍫Благодійний ярмарок на підтримку Збройних сил України
🥁🎺🎷Концерт оркестру Військової академії міста Одеси
🎩Виступи ректора Лариси Іванченкової, голови Наглядової ради Юрія Шелехова, представників морської піхоти, партнерів та меценатів
🥓🥩Кулінарний конкурс серед команд студентів університету та коледжів ОНТУ — учасники готували страви на мангалі просто на очах у гостей
🔮Майстер‑клас від шефа BBQ ART‑DESIGN Артема Бабієнка з приготування української страви «OctoberFest»
🍔 Бургер-забіг
🥖🍞Натхненний спіч і дегустація від BreadWay — «Хліб у готельно‑ресторанному бізнесі»
🤩Презентації хендмейд‑майстрів, розваги, фотозона, святкова лотерея з подарунками
Фінальним акордом став святковий фотомомент і нагородження переможців під дружні оплески гостей.Це був день, коли ОНТУ вкотре довів: технології та кулінарія — це інновації, креатив і любов до України.

IMG_20251029_172612_499
IMG_20251029_172500_803IMG_20251029_172604_797IMG_20251029_172547_189IMG_20251029_172605_156
IMG_20251029_172644_965

Кулінарний конкурс BBQ‑2025, зібрав студентів університету, Одеського фахового коледжу економіки, права та готельно‑ресторанного бізнесу, а також Коледжу нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу.
💥П’ять команд готували власні страви BBQ‑тематики — креативні, ароматні й виконані з любов’ю до кулінарії:
✅Команда №1 — Свинина у пряному маринаді
Капітан: Ольга Шавловська
Учасники: Тімур Готка, Артем Дарій
✅Команда №2 — Лангустини на грилі з гарбузовим стейком
Капітан: Олена Бекиш
Учасники: Валерія Білоус, Вікторія Чехова, Кирило Кузнецов
✅Команда №3 — Каре яловичини з соусом жу та овочами гриль
Капітан: Максим Деак
Учасники: Сергій Мазулін, Олександр Ель‑Мукаддем, Олександр Барбус
✅Команда №4 — Люля‑кебаб з томатним соусом та овочами гриль
Капітан: Володимир Іванюк
Учасники: Леонід Лучинкін‑Муляр, Іван Харчук, Денис Боусевич
✅Команда №5 — Філе дорадо під шафрановим соусом з мідіями
Капітан: Юлія Трофімець
Учасники: Марія Коваленко, Олег Шаптала, Олександр Матюнін

IMG_20251029_172541_226 IMG_20251029_172552_462 IMG_20251029_172541_222 IMG_20251029_172552_485 IMG_20251029_172552_692 IMG_20251029_172558_814IMG_20251029_172604_914 IMG_20251029_172533_439 IMG_20251029_172533_431 IMG_20251029_172533_590
🎉Журі конкурсу складалося з представників FAO та ресторанного бізнесу, серед яких Костянтин Сирота, Євген Костроміцький, В’ячеслав Давиденко, Артем Бабієнко, Максим Слободенюк, Владислав Романішин. Андрій Чорнобай — власник пекарні BreadWay 🥖 та засновник спільноти «Міць нації» 💪.
🔥🍴 Журі фестивалю BBQ‑2025 підійшло до оцінювання зі справжньою кулінарною пристрастю!
Експерти уважно спостерігали за кожним рухом учасників, оцінювали гармонію смаків, концепцію і витонченість подачі.
Команди мали довести, що BBQ — це не просто гриль, це мистецтво: смак, подача, оригінальність, командна робота і настрій свята.
Судді виставляли свої оцінки від 1 до 3 балів, перетворюючи кожен момент дегустації на справжній кулінарний трилер 🎬🔥😋.

IMG_20251029_172703_282 IMG_20251029_172703_344

Праця та талант учасників були урочисто відзначені: у номінаціях перемогли —
✅«Кулінарний шедевр» — команда 5,
✅«Командний дух» — команда 4,
✅«Майстерність приготування» — команда 3,
✅«Відкриття року» — команда 2,
✅ «Найкраще поєднання смаків» та «Глядацькі симпатії» — команда 1.
🏆Перемогу в Кулінарному конкурсі здобули:
Третє місце 🥉- команда 2
Друге місце🥈 – команда 3
Перше місце 🥇- команда 5
🎉Щиро вітаємо переможців💐
🎁Призи для всіх переможців учасників конкурсу були не менш щедрі, ніж компліменти від гостей та членів журі: сертифікати, професійні набори кулінарних девайсів, фірмові смаколики та карти гостей зі знижкою в ресторанах Одеси, що додало святу практичної цінності й надихнуло на нові звершення.
Цей день став яскравим підтвердженням: студенти ОНТУ та його коледжів — справжні творці майбутнього української кулінарії! 🇺🇦

IMG_20251029_172519_050 IMG_20251029_172511_250