11 грудня 2025 року на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ відбувся конкурс тематичних столів серед студентських команд 3 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Захід було проведено як підсумкову практичну роботу в межах вивчення освітнього компоненту «Організація ресторанного господарства», під керівництвом к.т.н., доц. Новічкової Т.П., викладачів Антонюк Ю.А, Ткачук О.В.
На розсуд журі, до складу якого ввійшли зав.каф. Лебеденко Т.Є., Новічкова Т.П. та інші викладачі, було представлено три тематичні столи, кожен з яких вирізнявся оригінальною ідеєю, цілісною концепцією та професійним підходом до організації обслуговування.
Команда ГРС-301а на чолі з капітаном Білоус Валерією презентувала тематичний стіл «Венеційський фестиваль», передавши атмосферу святкової Венеції через продуману колористику, декор і сервірування.
Команда ГРС 301б разом з капітаном Ліцканом Іваном вразила журі фантазійним і деталізованим оформленням столу «Чарівний Гоґвортс», поєднавши елементи бенкетного обслуговування з театралізованою подачею.
Команда з капітаном Дмитром Масуріним представила концепцію «Аліса в Країні Чудес», яка вирізнялася креативним підходом, нестандартними композиційними рішеннями та увагою до дрібних деталей.
Конкурсна робота стала результатом опанування змістовного модуля «Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства», що входить до частини ІІ освітнього компоненту «Організація ресторанного господарства». У межах його вивчення студенти здобувають теоретичні знання та практичні навички з моделювання процесів повсякденного обслуговування споживачів, організації та проведення бенкетного обслуговування, формування концепцій тематичних заходів, а також командної роботи й професійної презентації результатів.
Висловлюємо окрему подяку завідувачу навчальних лабораторій кафедри ГРБ Щапіній О.Ф. за сприяння в організації заходу та безпосередньо кафедрі ГРБ за матеріально-технічну підтримку. Подібні заходи є важливою складовою практичної підготовки майбутніх фахівців сфери гостинності та сприяють розвитку креативного мислення, професійної відповідальності й культури обслуговування.






