В рамках стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонд Віктора Пінчука студент спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Геращенко Олександр подав наукову роботу «Розробка хліба на заквасці з фіто добавками» під керівництвом доцента кафедри «Готельно-ресторанного бізнесу» Коваленко Н.О.
В науковій роботі проведено дослідження по відновленню старовинних рецептур хліба на заквасці з фіто добавками родом з Бессарабії. Експериментальними дослідженнями доведена доцільність використання заквасок в хлібі, так як вони покращують властивості перетравлення в організмі.
Наведені в роботі фото зразків показують результат довгої роботи над створенням правильних хлібів. Хліб, отриманий за пропонованою студентом технологією, перевершував за якістю вироби, приготовані за поширеними в даний час технологіями, за яскравістю хлібного смаку і аромату, еластичності і розпушеності м’якуша, стабільності, якості при зберіганні.
У роботі також наведено технологічні схеми приготування хліба за експериментальними рецептурами, наведено характеристику обладнання для виготовлення хліба. На кінцевому етапі роботи, було проведено органолептичну оцінку шляхом опитування респондентів – покупців здобної лавки “ПИРОГОФФ“.
Бажаємо студенту Геращенко О.Є. подальших перемог на науковій ниві і з нетерпінням чекаємо результатів конкурсу «Завтра.UA».
Колектив кафедри Готельно-ресторанного бізнесу