Круглий стіл НУБіП

9 грудня 2021 року колектив кафедри готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ на чолі із зав. кафедрою, д.т.н., проф. Лебеденко Т.Є. та доц. Новічкової Т.П., доц. Коваленко Н.О., доц. Ряшко Г.М. прийняв участь у круглому столі в дистанційному режимі «Удосконалення освітніх програм підготовки фахівців з готельно-ресторанної справи та туризму», організованим кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України.

09.12.2021_1   09.12.2021_2

Метою заходу було визначення нових векторів удосконалення освітніх програм підготовки фахівців з готельно-ресторанної справи та туризму, впровадження нових форм поєднання теоретичної та практичної освітньої складової.

В рамках круглого столу обговорювались різні питання, а саме: нові вимоги до фахових компетентностей сучасних бакалаврів з туризму; якість підготовки майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи; проблеми, умови та очікувані результати підготовки менеджерів туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.

Привітали учасників круглого столу Директор ННІ неперервної освіти і туризму д.е.н. О.В. Ковальова та  зав. кафедри готельно-ресторанної справи та туризму д.е.н., професор Левицька І.В.

09.12.2021_3  09.12.2021_4

Далі за програмою круглого столу були представлені освітні програми спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» (к.е.н., доц. Гопкало Л.М.), «Туризм» (к.е.н., доц. Кудінова І.П.), «Управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом» (д.е.н., професор Левицька І.В.).

09.12.2021_5  09.12.2021_6

Під час дискусійного обговорення представлених освітніх програм були розглянуті питання щодо підготовки конкурентоспроможних фахівців, удосконалення навчального плану та можлива участь у навчальному процесі стейкхолдерів, змісту практики здобувачів та вимоги стейкхолдерів до рівня

підготовленості практикантів, форми поглиблення співпраці кафедри та стекхолдерів з питань навчання, спільних наукових досліджень та працевлаштування. В ході дискусії стейкхолдери зробили акцент на необхідності включення в освітні програми предметів, в яких буде вивчатись характеристика продовольчих товарів, сучасні стандарти якості харчових продуктів, розрахунок економічних показників, англійська мова, практичні навички виконання робіт на різних посадах в готельно-ресторанних комплексах.

Зав. кафедри готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ д.т.н., проф. Лебеденко Т.Є. під час дискусії запропонувала своє бачання у покращенні підготовки фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

09.12.2021_7  09.12.2021_8  09.12.2021_9

Учасники дискусії: Лебеденко Тетяна (ОНТУ), Ковальов Дмитро (мережа «Сільпо»),  Лифиренко Олена (Reikartz Hotel Group)

Завершила круглий стіл зав. кафедри готельно-ресторанної справи та туризму НУБіП д.е.н., проф. Левицька І.В. і закликала всіх учасників інтерактивної зустрічі до подальшої співпраці.