29 березня 2024 р. на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ пройшов майстер-клас з приготування тортика формату «Cake to go» для учнів 10 класу та вчителів ліцею №4 м. Одеси, який провели старший викладач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Делі Вікторія Юріївна разом з бакалаврами 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
«Cake to go» – це формат тістечок який дозволяє насолоджуватися свіжими та якісними десертами, не обмежуючись часом чи місцем споживання. Такий формат найчастіше стали пропонувати в закладах ресторанного господарства. Учасникам необхідно було приготувати тортик в стакані, який складався з шоколадного бісквіту, ягідного конфі, мусу з білого шоколаду та крем чізу.
Вчителі з учнями були поділені на команди, кожна з яких відповідала за певний етап приготування десерту. Викладач та студенти пояснювали кожний етап приготування, ділились цікавими фактами, особливостями приготування та декорування тортику. Вкінці майстер-класу учасники дегустували власноруч приготований десерт, а деякі взяли його з собою.
Цей захід надихнув на подальші вдосконалення, став важливою навчальною подією, що дозволила не лише отримати нові знання, а й відчути справжню радість від творчого процесу приготування трендового десерту.