1 листопада 2024 року Одеса стала центром еногастрономічної культури України на першому в історії саміті Slow Food Odesa!
Більше 300 учасників, як онлайн, так і офлайн, зібралися на базі Одеського національного технологічного університету, щоб разом відсвяткувати багатство місцевої гастрономічної спадщини.
Цей день був історичним для Одеси – саме на саміті офіційно відкрилося представництво міжнародного руху Slow Food Odesa. Учасники не тільки слухали виступи лідерів Slow Food Ukraine, а й дізналися про переваги підтримки локальних виробників, які забезпечують нас натуральними, крафтовими продуктами з автентичним смаком Півдня України.
Програма вразила розмаїттям: презентації фермерів Одещини, дегустації смачних крафтових продуктів і круглий стіл, де обговорювали майбутнє Slow Food у нашому регіоні. В об’єднанні понад 25 університетів і гостей з 20+ міст саміт став потужною платформою для просування ідей сталого розвитку та збереження кулінарних традицій нашого краю.
Подія згуртувала справжніх ентузіастів відповідального споживання – саме таких людей, які прагнуть зберегти кулінарну спадщину для майбутніх поколінь.