Д’яконова Анджела Костянтинівна

Д’яконова Анджела Костянтинівна
д.т.н., професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу

Вчену ступінь доктора технічних наук отримала в 2009 р. за спеціальністю «Технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів» після захисту дисертації на тему «Наукові основи технологій консервованих продуктів з використанням структуроутворювачів». Вчене звання професора отримала в 2011 р. за кафедрою «Технологія ресторанного і оздоровчого харчування». Атестат старшого наукового співробітника за спеціальністю «Технологія консервованих харчових продуктів» отримала в 1987 р. в проблемній науково-дослідній лабораторії ОНАХТ.

Дисципліни. «Стандартизація, сертифікація і метрологія»; «Управління якістю продукції і послуг в готельно-ресторанному господарстві»; «Експертиза якості надання послуг»; «Організація санаторно-курортного харчування»; «Реінжиніринг бізнес-процесів».

Організаційна робота. До 2020 р. працювала на посаді завідувача кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Входить до складу ЕК із захисту дипломних проектів бакалаврів і кваліфікаційних робіт магістрів.

У складі експертної комісії проводила акредитаційну експертизу підготовки студентів Харківського Державного університету харчування та торгівлі в 2018 р. Приймає участь у складі комісії з прийому кандидатських екзаменів за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів. Проводить атестацію наукових працівників як офіційний опонент кандидатських дисертацій за спеціальностями 05.18.04,  05.18.13 і 05.18.16.

Працює у складі 2-х експертних рад з питань проведення експертизи дисертацій МОН: спеціалізованої Вченої ради Д 41088.02 в ОНТУ м. Одеса за спеціальностями 05.18.04 і 05.18.16 і спеціалізованої Вченої ради К 64.088.03 в ХДУХТ м. Харків за спеціальностями 05.18.13 і 05.18.04.

Стажування. Останнє підвищення кваліфікації проходила у ФОП МОГОРЯН ОЛЕКСАНДР ЄВГЕНОВИЧ (Готель «Морська перлина»), с. Крижанівка Одеської області з 15.03.2024 р. по 31.05.2024 р. за темою: «Особливості організації управління якістю харчування у готельно-ресторанному комплексі в сучасних умовах». Входить до складу ГО «Фундація розвитку гостинності». Проводить наукове консультування керівництва кафе «Hungry» з питань управління якістю продукції та надання послуг, а також наукове консультування з питань сучасних методів управління у підрозділі ТОВ «Одесатурист» – оздоровчий комплекс «Русь».

Науково-педагогічна робота.

Приймала участь у наукових та науково-методичних конференціях ОНТУ. Здійснювала керівництво студентами, які зайняли призові місця у Всеукраїнській студентській олімпіаді (Болдирева Ю., 2017 р.), студенти зайняти третє призове місце у II-му етапі та Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (Хімченко Л.О. і  Чалак О.В., 2020 р.) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа».

Здійснювала наукове керівництво аспірантами, які успішно захистились і отримали наукові ступені кандидатів технічних наук: Москалюк І.В. –2003 р., Наконечна Ю.Г. – 2007 р., Оленєв М.В. – 2009 р., Бочковський А.П. – 2010 р., Степанова В.С – 2018 р.,. На сьогодні здійснює наукове керівництво аспірантом Грабченко В.О., який є здобувачем ступеню доктора філософії за спеціальністю 05.18.16.

Наукові публікації.

Має більше 200 наукових і навчально-методичних публікацій. За останні  роки опублікувала 30 праць у періодичних фахових виданнях, з них 12 статей, з яких 2 роботи включено у наукометричні бази Scopus та Web of Science, 1 стаття включена у видання України, що входить до міжнародних наукометричних баз, 1 стаття у науковому виданні Польщі, отримано 2 патенти на корисну модель і 1 патент на винохід, опубліковано у співавторстві навчальний посібник «Організація та проектування готельного господарства» – 2021, підручник «Основи сучасної метрології, стандартизації, сертифікації та управління якістю» – 2024, 10 праць навчально-методичного спрямування, більше 15 тез доповідей на Всеукраїнських і міжнародних наукових конференціях.

У наукометричних базах за звітній період загальна статистика цитувань – 31, h-індекс – 5.

Наукові профілі:
Google Scholar
ORCID