Кожевнікова Вікторія Олегівна

КожевніковаКожевнікова Вікторія Олегівна

к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу

Освіта, досвід роботи. Працювала в ОНТУ на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу з 2017 р. на посаді асистента, з 2018 р. на посаді старшого викладача, з квітня 2020 р. на посаді доцента.

Закінчила Одеську національну академію харчових технологій у 2012 р. за спеціальністю «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та здобула кваліфікацію «Магістр».

У 2023 р. здобула кваліфікацію «Магістр» за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

У 2017 р. отримала ступінь кандидата технічних наук, тема дисертації «Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням лікарської та пряно-ароматичної сировини».

У 2024 р. отримала вчене звання доцента кафедри готельно-ресторанного бізнесу.

Володіє англійською мовою на рівні C1 за системою CEFR (сертифікат Cambridge Assessment English).

Дисципліни що викладаються. «Автоматизоване проектування готелів та ресторанів», «Іноземна мова професійних комунікацій», керівництво курсовими проектами з дисциплін «Організація ресторанного господарства» та «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства», керівництво практикою та кваліфікаційними роботами.

Наукові інтереси. Готельно-ресторанна галузь, ресторанний бізнес, здорове харчування, крафтова продукція.

Стажування та підвищення кваліфікації.

Проходила планове підвищення кваліфікації в готельно-ресторанних закладах України:
– ресторан “Zucchini” (2024 р.) «Організація роботи ресторанних закладів»
– ресторан “Monica” (2022 р.) «Аналіз можливостей удосконалення автоматизованих систем в роботі ресторану “Monica”»
– готель «Вікторія» (2017 р.) «Організація готельного господарства»

З 2018 р. є членом громадської організації «Агенції розвитку туризму», входить до Всеукраїнської Асоціації Барменів (All-Ukrainian Bartenders’ Association) з 2024 р.

Пройшла ряд тренінгів та онлайн-курсів:
– Тренінг від проекту з розвитку співпраці бізнесу та університетів «Uni-Biz Bridge» присвячений розвитку soft-skills викладача 11-14 липня 2022 р.
– Підвищення кваліфікації від Reikartz Hotel Group “LEVEL UP разом з REIKARTZ” 18-31 жовтня 2021 р.
– Тренінг від Міжнародної Осінньої школи Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів» 29-30 листопада 2021 р.
– Онлайн-курс “On Being a Scientist” by European Academy of Sciences and Research (2021 р.)

Пройшла підвищення кваліфікації у Вищій школі педагогічної майстерності ОНАХТ у 2021 р.

Міжнародна робота.

Проходила міжнародні онлайн-стажування в зарубіжних навчальних закладах та організаціях:
– Higher School of Security and Economics (Болгарія, 2024 р.) «Modern Teaching Methods and Innovative technologies on higher education: European experience and Global Trend»
– Malopolska School of Public Administration, Krakow University of Economics (Польща, 2024 р.) «New and innovative teaching methods»
– Cormack Consultancy Group (Великобританія, 2023 р.) «Grant Writing Course»
– Jagellonian University in Krakow (Польща, 2022 р.) «Fundraising and organization of project activities in educational establishments: European experience»

Приймала участь у міжнародних тренінгах і семінарах, проведених організацією La Fondation pour la Formation Hoteliere:
– Niche Tourism (2024 р.)
– Strategic Planning in Hospitality and Tourism (2024 р.)
– Research methods, data analysis & academic writing for Hospitality and Tourism educators (2024 р.)
– Cuisine and Restaurant Business in Bosnia and Herzegovina (2024 р.)
– Revenue management + REVsim (2024 р.)
– Assessing people in workplace: self-management & development in HoReCa & tourism (2023 р.)
– People / talent management: the ever-changing environment for recruitment, retention and productivity for hospitality and tourism (2023 р.)
– Marketing and event management in restaurant business (2023 р.)

У 2019 р. читала курс лекцій для магістрів ISA Lille (м. Лілль, Франція) за програмою Erasmus+ на тему «Food Additives and Nutrition».

З 2017 р. виконує обов’язки інспектора відділу міжнародних грантів і академічної мобільності ОНТУ, приймає активну участь в організації Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science».

Методична робота. Підготовлено та видано 2 колективні монографії «Привабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області» та «Development of natural sciences in countries of the European Union taking into account the challenges of XXI century». Опубліковано у співавторстві навчальний посібник «Сервіс та організація ресторанного господарства в закладах індустрії гостинності». Розроблено пакет методичного забезпечення з дисциплін «Автоматизоване проектування готелів та ресторанів», «Іноземна мова професійних комунікацій». Приймала участь у розробці методичних вказівок до виконання курсових робіт і проектів з дисциплін «Організація ресторанного господарства» та «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства».

Наукові публікації. До захисту дисертації опубліковано 14 статей (з них 4 у міжнародних журналах), 24 тези конференції (з них 11 зарубіжних) та 12 патентів на корисну модель. Після захисту дисертації за профілем кафедри опубліковано 2 колективні монографії, 1 навчальний посібник, 10 статей (з них 1 в журналі Scopus та 1 у журналі Web of Science), та тези 23 доповідей у всеукраїнських та міжнародних конференціях.

Наукові профілі:
Google Scholar
ORCID
Scopus ID
Web of Science