к.т.н., доцент, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу
Закінчила в 2002 році Харківську державну академію технології та організації харчування за спеціальністю «Товарознавство та комерційна діяльність» та здобула кваліфікацію «товарознавець-комерсант» (диплом магістра).
В тому ж році закінчила Вищу школа підприємництва Харківської державної академії технології та організації харчування за спеціальністю «Технологія харчування» та здобула кваліфікацію «інженер-технолог» (диплом спеціаліста).
З 2002 р. по 2005 р. навчалась в аспірантурі за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих та охолоджених харчових продуктів у Харківському державному університеті харчування і торгівлі. Під час навчання у денній аспірантурі вже з 2003 р. розпочала викладацьку діяльність.
В 2009 р. здобула науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю «Технологія консервованих та охолоджених харчових продуктів» захистив дисертаційну роботу за темою «Розробка технології консервованих функціональних антоціанових добавок з використанням процесів механоактивації і заморожування».
З 2011 р. почала працювати у Одеській національній академії харчових технології на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму.
В 2014 р. отримала вчене звання доцента кафедри ресторанно-готельної справи і туризму.
Рівень магістра за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» за ОП “Готельно-ресторанна справа” Одеської національної академії харчових технологій отримала у 2021 році.
Дисципліни: «Технологія продукції ресторанного господарства», «Технології десертів, кондитерських, кулінарних та хлібобулочних виробів», «Методологія і організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності», керівництво курсовими проектами і кваліфікаційними роботами , керівництво різними видами практик.
Організаційна робота: Член Ради зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», з 2023 р. відповідальна за методичну роботу на кафедрі, з 2017 по 2022 р.р. відповідальна за навчальні та робочі плани кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Куратор і тьютор академічних груп факультету ІТХіРГБ (з 2011 р. по 2024 р.). Секретар конкурсної комісії ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (з 2018 р. по 2021 р.).
Член журі й оргкомітету ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (з 2017 р. по 2019 р.). Член журі
І туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (з 2017 р. по 2024 р.).
Приймала участь в організації та проведенні щорічного заходу «BBQ».
Протягом вступної кампанії виконувала обов’язки члена приймальної комісії від факультету ІТХіРГБ у 2023 р.
З 2018 р. є членом Асоціації шеф-кухарів Півдня України, з 2019 р. членом ГО «Фундація розвитку гостинності».
Стажування:
3 2011 р. по 2013 р. навчалась в Школі педагогічної майстерності при Одеській національній академії харчових технологій.
В 2012 р. прослухала курс навчання по напрямку: «Парус-підприємництво 7.40», модулі «Ресторан» та «Готельне господарство».
В 2013 р. пройшла стажування за темою «Організація роботи закладів ресторанного господарства» у ресторані «Олександрівський» м. Одеса. Приймала участь у семінарах-тренінгах від представників LA Fondation pour la Formation hoteliere на тему «Сучасний стан галузі гостинності та перспективи розвитку»; «Food and beverage management», «Culinary art and international guest satisfaction» від Elizabeth M. Ineson, Adrian Barsby, (Manchester Metropolian University), м. Одеса.
В 2016 р. закінчила кулінарні курси «Інноваційні технології приготування ресторанних страв» від кулінарної школи Михаїла Сосновських при підтримці Південної Асоціації шеф-кухарів України.
В 2018 р. приймала участь у міжнародних семінарах (м. Одеса, ОНАХТ) International Seminar «Food Tourism: trends and developments», Dr. Elizabeth M. Ineson, UK; «Trends in food design», Dr. Kateryna Fedosova, UA; Організатори – La Fondation Pour La Formation Hoteliere, ОНТАХ.
Приймала участь у вебінарі «Clarivate для науковців» (2022 р.)
Участь в локальному еногастрономічному саміті «Slow Food Odesa» (ОНТУ, 2024 р.)
Участь в міжнародному семінарі «Strategy – Strategic Planning in Hospitality and Tourism by Adrian Barsby». Організатори La Fondation Pour La Formation Hoteliere, ОНТУ (2024 р.)
Участь в міжнародному семінарі «NICHE TOURISM by Dr Elizabeth M. Ineson» Організатори La Fondation Pour La Formation Hoteliere, ОНТУ (2024 р.)
З 02.11.2020 р. по 30.04.2021р. проходила підвищення кваліфікації за темою «Дослідження особливостей організації функціонування підприємства гостинності» на туристичній базі відпочинку ТОВ «Лагуна Бріз» Миколаївська обл., с. Чорноморка.
З 01.03.2024 р. по 31.05.2024 р. проходила підвищення кваліфікації за темою «Інновації приготування їжі у ресторані» у ТОВ «Уолкер» (ресторан «Zucchini»), м. Одеса
Навчання у ІІ онлайн школі «Цифрові технології в наукових дослідженнях» (Організатор УкрІНТЕІ, 2024 р.)
Науково-педагогічна робота.
Загальний науково-педагогічний стаж – 21 рік, з яких в ОНТУ – 13 років.
Сфера наукових інтересів: Розробка харчових технологій, страв для закладів ресторанного господарства, дослідження інновацій та попиту споживачів на послуги/товари у сфері гостинності.
Опубліковано понад 130 наукових та навчально-методичних праць, в тому числі: 35 статей (з них 1 стаття Web of science, 1 стаття в європейському міжнародному журналі, 33 у фахових виданнях України), 67 тез доповідей на наукових та науково-методичних конференціях, в тому числі зі студентами.
Видано у співавторстві навчальний посібник «Організація та проектування готельного господарства» та монографії «Новий напрямок глибокої переробки плодів та овочів в оздоровчі продукти», «Активація рослинних біологічно активних речовин фізичними методами».
У наукометричних базах загальна статистика цитувань – 93; h-індекс – 6, і 10-індекс – 3.
Наукові профілі:
Google Scholar
ORCID
Web of Science