к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу
Закінчила Одеський технологічний інститут харчових технологій ім. М.В. Ломоносова в 1980 р. за спеціальністю «Технології хлібопекарного, макаронного і кондитерського виробництва» та здобула кваліфікацію інженера-технолога.
Навчалась в аспірантурі за спеціальністю «Процеси і апарати харчових виробництв» та отримала ступінь кандидата технічних наук в 1988 р. Тема дисертації «Вплив умов зберігання сипучих матеріалів на процес їх злежуваності».
В 2001 р. отримала звання доцента за кафедрою технології хліба, кондитерських виробів та громадського харчування. Загальний науково-педагогічний стаж становить 30 років.
Проводить наукове консультування мережі ресторанів-піцерій «Zucchini» (ТОВ «УОЛКЕР»). Також є членом громадської організації «Агенції розвитку туризму». Входить до Всеукраїнської Асоціації Барменів (All-Ukrainian Bartenders’ Association) з 2024 р. Залучена до міжнародної експертизи, має звання «суддя міжнародної категорії» (UNIDO endorsed CP award for consultants. Date of issuance of certificate: 2.12.2017- 2019)
Дисципліни: «Сервіс у ресторанному та готельному господарстві», «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства», «Організація ресторанного господарства».
Організаційна робота: робота у складі журі ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Готельно-ресторанна справа», 2014-2019 н.р. Виконувала обов’язки члена Вченої Ради факультету ІТХіРГБ та члена ЕК з захисту кваліфікаційних робіт студентів. Є членом комісій із захисту курсових проектів з дисциплін «Організація ресторанного господарства», «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства».
Стажування. Міжнародне стажування м. Сардінія (Італія) в курортних готелях 5* CAPO DORSO та FALKENSTEINER (2018 р.); ресторан «Monica» м. Одеса, тема: “Сервіс в готельно-ресторанному бізнесі” (2020-2021 р.); ТОВ «Твердий+» (готель “Atlantic Garden Resort”), м. Одеса на тему «Сервіс в організації проведення бенкетів» (2024 р.)
Сфера наукових інтересів: організація обслуговування та проведення заходів в закладах ресторанного господарства.
Навчально-методична робота. За останні 5 років був опублікований 1 навчальний посібник на тему «Сервіс та організація ресторанного господарства в закладах індустрії гостинності», а також 27 методичних вказівок та 10 конспектів лекцій з дисциплін «Організація ресторанного господарства», «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства», «Сервіс у ресторанному та готельному господарстві», «Організація готельного-ресторанного господарства», а також до виконання виробничої практики магістрів та кваліфікаційних робіт бакалаврів.
Наукові публікації. За весь період науково-педагогічної роботи опубліковано більше 100 наукових і науково-методичних праць. За останні 5 років опубліковано 8 статей (з них 3 статті у Scopus/Web of Science), 9 науково-методичних праць, 15 тез доповідей (у тому числі 7 зі студентами), 2 монографії та 1 підручник.
Наукові профілі:
Google Scholar
ORCID
Scopus ID
Web of Science