к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу
Кваліфікація
Закінчила в 2002 р. Одеську національну академію харчових технологій за спеціальністю «Технологія харчування» та здобула кваліфікацію «спеціаліста» (диплом з відзнакою).
Навчалась в аспірантурі Одеської національної академії харчових технологій за спеціальністю 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв». В 2006 р. захистила дисертацію на тему «Інтенсифікація процесу екстрагування при виробництві розчинної кави».
Вчену ступінь кандидата технічних наук отримала у 2007 р.
В 2014 р. отримала вчене звання доцента кафедри ресторанно-готельної справи і туризму.
Рівень магістра за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа», за ОП “Готельно-ресторанна справа” Одеського національного технологічного університету отримала у 2022 році.
Дисципліни: «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства», «Сервіс у ресторанному та готельному господарстві», здійснює керівництво різними видами практик, виконанням курсових проектів та кваліфікаційних робіт бакалаврів та магістрів.
Організаційна робота.
Брала участь в робочих групах з розробки ОПП 241 «Готельно-ресторанна справа» першого та другого рівня вищої освіти з 2020 по 2024 рік. З 2024 року виконує обов’язки гаранта освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» першого рівня вищої освіти.
Приймала активну участь у підготовці навчально-методичних матеріалів до акредитації спеціальності у 2021/22 н.р.
Протягом 2023-2024 навчального року була членом Методичної ради зі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа.
У серпні-вересні 2023 р. брала участь в робочій групі для перевірки наявності та відповідності навчально-методичного забезпечення ОК для всіх навчальних планів відповідно до розпорядження проректора НП та НР від 18.07.2023 № 18/Р1.
Проводила наукове консультування кафе-гастрономії “Mozzarella Fresca” на підставі договору про співробітництво з ОНАХТ з 3.09.2018 з питань проектування технологічного процесу в закладі.
З 2017 р. є членом ГО «Агенція розвитку туризму».
Протягом вступної кампанії виконувала обов’язки члена приймальної комісії від факультету ІТХіРГБ у 2024 р., а також входила в апеляційну комісію для вступного фахового екзамену для вступу в магістратуру.
Приймала участь у підготовці та проведенні Всеукраїнських студентських олімпіад І етапу, в тому числі проводила консультації студентів та перевіряла завдання учасників.
Стажування:
Проходила підвищення кваліфікації в ресторані «Monica» м. Одеса з 11.16.2020 по 03.16.2021 за темою «Енергозбереження при проектуванні закладів ресторанного господарства».
З 01.03.2024 по 31.05.2024 рр. проходила підвищення кваліфікації в ресторані “Zucchini”, м. Одеса (ТОВ “Уолкер”) за темою “Інноваційний підхід при проектуванні дегустаційних закладів”.
В рамках підвищення кваліфікації відвідала наступні вебінари та навчальні курси неформальної освіти:
- Підвищення кваліфікації від Reikartz Hotel Group “Level up разом з Reikartz” термін: 18-31 жовтня 2021 р. – 1 кредит,
- Базовий курс «Інтерактивне навчання» обсягом 0,2 кредити ЄКТС від «Дія».
- Курс від LaFondation pour la Formation Hoteliere «Як відкрити ресторан (дослідження, концепція, стратегія, запуск)» 15.12.22. Отримано сертифікат на 4 години;
- Освітній онлайн курс «Дезінфейкція твого інфопростору» з 4.05.23 по 31.05.23, отримано сертифікат на 18 годин/0,6 кредитів ECTS;
- Проекті з розвитку співпраці бізнесу та освіти «Uni-Biz Bridge: Коучинг, менторство та наставництво» з 15.05.23 по 17.05.23, є сертифікат на 10 годин/0,3 кредити
- Uni-Biz Bridge від UGEN: Адаптивність та гнучкість викладача, 29-31.08.2023, сертифікат на 8 годин
- Семінар Introduction to the US System of Intellectual Property – Alexander Akhiezer від Ukraine Global Faculty. Сертифікат від 10.08.2023 на 1,5 години
- Навчальний курс Tech- Summer Bootcamp for Teachers від SoftServe academy (26 липня – 1 вересня 2023). Серія КО№ 14477/2023, 10 годин.
- Участь в круглому столі, присвячений Всесвітньому дню туризму “Проблеми та перспективи розвитку еногастрономічного туризму в умовах воєнного стану” 27 вересня/2023 року, 4 години
- Семінар та воркшоп Marketing And Event Management In Restaurant Business! 28.09.23 – сертифікат на 6 годин.
- Семінар Assessing People In The Workplace: Self-Management & Development In Horeca & Tourism – 17.10.23. – сертифікат на 6 годин.
- Семінар People / Talent Management: The Everchanging Environment For Recruitment, Retention And Productivity For Hospitality And Tourism – 18.10.23. – сертифікат на 6 годин.
- Участь у круглому столі “HoReCa: освітній трек”, організований ДТЕУ Факультет РГтаТБ кафедра ГРБ. 24.10.2023.
- Участь у саміті прогресильних освітян 2грудня 2023 Сертифікат № 0320 на 10 годин.
- Проєкт з розвитку співпраці бізнесу та освіти «Uni-Biz Bridge» від UGEN на тему «Сучасний викладач» 27-29.02.24 – Сертифікат на 12 годин.
- Круглий стіл на тему “Налаштування освітніх траєкторій у підготовці працівників для сфери обслуговування 05.04.2024
- Навчальний курс EDUCATOR PROFICIENCY PROGRAM (EDUPRO) Apr 02, 2024 – Jun 12, 2024. Сертифікат Series WF № 18977/2024 на 30 годин.
- Workshop “ChatGPT. AI tools you didn’t know about before” від Ukraine Global Faculty, 6.08.2024, сертифікат на 1,5 години.
- Проєкт з розвитку співпраці бізнесу та освіти «Uni-Biz Bridge: Освіта в умовах невизначеності» від UGEN на 26-29.08.24, сертифікат 9 академічних годин.
- Участь в локальному еногастрономічному саміті Slow Food Odesa, 1 листопада 2024 р.
- Семінар Research methods & academic writing for publication in hospitality and tourism. 15.11.2024, сертифікат на 4 години.
Науково-педагогічна роботи
Загальний науково-педагогічний стаж – 16 років.
Сфера наукових інтересів: Інноваційні підходи в проєктуванні закладів сфери гостинності.
Перелік опублікованих наукових і науково-методичних робіт становить понад 150 найменувань. Є співавтором двох навчальних посібників – «Проектування комплексних підприємств харчування при готелі» та «Організація та проектування готельного господарства».
З 2021 року видано 49 наукових та науково-методичних робіт, в тому числі 23 навчально-методичних праці та 5 фахових статей.
У наукометричних базах загальна статистика цитувань – 142; h-індекс – 5, і 10-індекс – 3.
Наукові профілі:
Google Scholar
ORCID
Web of Science
Додаткова інформація
Має досвід практичної роботи за спеціальністю більше 7 років (з 01.10.2008 по 27.11.2015 р.) на посаді інженер-проектувальник закладів готельно-ресторанного господарства і торгівлі.