Савченко Тетяна Вікторівна
доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу
кандидат економічних наук, доцент
КВАЛІФІКАЦІЯ
Нікопольський інститут управління, бізнесу та права, спеціальність – Маркетинг; кваліфікація економіст – маркетолог
Запорізька державна інженерна академія: аспірантура та захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук,
Тема: «Управління конкурентоспроможністю хлібопекарських підприємств», спеціальність 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності), науковий керівник к.е.н., доц. Конащук В.Л.
Наукове звання: доцент кафедри менеджменту
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
У 2020 році пройшла науково-педагогічне стажування на тему «Вектори інноваційно-інвестиційного розвитку сфери підприємництва та торгівлі в умовах глобалізації», Одеський національний політехнічний університет
Підвищення кваліфікації від Reikartz Hotel Group “Level up разом з Reikartz“ 18-31 жовтня 2021 (30 год)
У 2023 році пройшла науково-педагогічне стажування на тему «Маркетингові дослідження регіональних ринків агропродовольчої продукції», Ферганський державний університет, м. Фергана, Узбекистан
ДОСВІД РОБОТИ
Одеський національний технологічний університет: 2019 р.– 2021 р. – доцент кафедри управління бізнесом, з 2021 р. – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу
Член української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес освіти
Участь в освітньому проекті: «Молодіжний бізнес консалтинг центр» в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст» (проект ПРОМІС), номер державної реєстрації: D-000744 за підтримки Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади
ДИСЦИПЛІНИ, ЯКІ ВИКЛАДАЮТЬСЯ
Організація ефективної діяльності суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу
Ефективні комунікації у сфері гостинності
СФЕРА НАУКОВИХ ПРАЦЬ
Фундаментальні і прикладні дослідження управління підприємствами (за видами економічної діяльності)
Теоретико-методологічні засади дослідження ринку агропродовольчої продукції
ПЕРЕЛІК НАЙВАГОМІШИХ ПРАЦЬ
У зарубіжних та вітчизняних періодичних виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз (Web of Science та Sсopus) :
1. Савченко Т.В. Вплив факторів зовнішнього середовища на систему управління конкурентоспроможністю підприємства // Науковий вісник Національного гірничого університету: науково-технічний журнал. -№5 (149). – Дніпропетровськ: НГУ. 2015. С. 142 – 147 (Sсopus)
2. Tkachenko V., Savchenko T., Rodina O. Influence of the technological factors of breeding on the cost management efficiency of specialized poultry enterprises // Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. 2018. Vol. 40. No. 1: 7–18 (Web of Science)
3. Savchenko T., Basiurkina N., Rodina O., Kwilinski A. Improvement of the assessment methods of product competitiveness of the specialized poultry enterprises // Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. 2019. Vol. 41. No. 1: 43–54 (Web of Science)
4. Olga Rodina, Tetyana Savchenko, Oleksandr Velychko, Tetyana Lebedenko, Tamara Novichkova. Assessment of attractiveness intermediaries in the formation of logistic connections of the poultry enterprises Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development с.84 – 94 (Web of Science)
Монографія
Логістична система управління конкурентоспроможністю хлібопекарських підприємств: монографія / Т.В. Савченко, О.В. Ніколюк, М.Р. Мардар. Одеська національна академія харчових технологій. Одеса, 2021. 145с. https://elc.library.ontu.edu.ua/library-w/DocumentSearchResult;jsessionid=415C0B557454B7B90F4E853B3573CBF8
Колективні монографії
1. Савченко Т.В. Бізнес – інкубатори як платформа для розвитку малого бізнесу. Інноваційно-інвестиційний розвиток бізнес-структур України: монографія / за ред. Басюркіної Н.Й. Одесса: ОНАПТ, 2019.,С 72 – 74
2. Савченко Т.В., Гончар О.С. Фактори впливу на конкурентоспроможність зернопереробних підприємств Одеської області. Ефективність використання інноваційно-інвестиційного потенціалу продовольчого бізнесу: монографія /. Басюркіної Н.Й. та ін.; за ред. к.е.н. Бровкіної Ю.О. Одесса: ОНАПТ, 2020р.,С 32 – 39
3. Савченко Т.В. Напрями удосконалення системи електронного документообігу у сфері оподаткування. Розбудова публічного управління та адміністрування: вимоги часу: колективна монографія / ред. колегія І.І. Савенко, О.В Ніколюк, Н.М. Корсікова Одеса, ОНАХТ. 2021. С. 301 – 320
Навчальні посібники
1. Савченко Т.В. Стратегічне управління: навчальний посібник для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» спеціальності «Менеджмент» – Енергодар: ЕІДМУ «КПУ», 2019. – 152с. https://elc.library.ontu.edu.ua/library-w/DocumentDescription?docid=OdONAHT.1651770
2. Савченко Т.В. Креативний менеджмент: навчальний посібник для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» спеціальності «Менеджмент», «Маркетинг» – Енергодар: ЕІДМУ «КПУ», 2019. – 141с. https://elc.library.ontu.edu.ua/library-w/DocumentDescription?docid=OdONAHT.1651325
Наукові профілі:
Google Scholar
ORCID
Scopus ID
Web of Science