Відкрита лекція «Бессарабська кухня – гастрономічна культура та спеціалітети» від Лариси Титикало

Чудова подія відбулась 20.03.2024 в онлайн форматі платформи Zoom, на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу – відкрита лекція «Бессарабська кухня – гастрономічна культура та спеціалітети» від @larysatytykalo Лариси Титикало – співзасновниці ГО «Тиха їжа України», очільниці спільноти «Slow Food Вessarabia», членкині правління ГС «Дорога Вина та Смаку Української Бессарабії», власниці гастро-туристичної локації Козине Подвір’я «Бринзарня», авторки книг «Бессарабія. Кулінарна Мандрівка», «Канапка як мистецтво».

Гастрономічна культура України — це унікальне явище з багатою історією, що поєднує в собі традиції, натуральні продукти та регіональні особливості. Вона постійно змінюється, адаптуючись до місця проживання, сезону, сімейних звичаїв та рівня розвиненості ресторанної культури. Українська кухня має багато спільного з кухнями сусідніх країн Південної і Східної Європи, проте водночас вона має свої неповторні особливості, які формують її унікальний образ. Як більшість кухонь з багатою історією, українська кухня в значній мірі є регіональною.

Бессарабія — це особливий регіон України, який приваблює своєю красою та поєднанням культурних і етнографічних особливостей з природною гармонією. На відкритій лекції студенти та викладачі ознайомились з особливостями та традиціями гастрономічної культури Бессарабії, з продуктами та інгредієнтами, які визначають автентичний смак бессарабських страв, отримали відповіді на численні питання стосовно Ковчега смаку, гастрономічного маршруту «Дорога Вина та Смаку Української Бессарабії» та нових цікавих проектів.

Щира подяка спікеру Ларисі Титикало за можливість дізнатися більше цікавої інформації про локальну кухню Бессарабії, доторкнутися до її історії та гастрономічної культури регіону. Розраховуємо на подальшу співпрацю!

21.03.24