Програмне забезпечення

Кафедра ГРБ має доступ до спеціалізованого програмного забезпечення готельної та ресторанної індустрії, які можуть використовувати студенти і викладачі.

Poster — хмарна програма для автоматизації кафе, барів, ресторанів та інших типів закладів. Система допомагає вести складський і фінансовий облік, переглядати статистику по закладу, створювати акції, програми лояльності та багато іншого. Є домовленість з компанією про надання демо-доступу для студентів та викладачів. В комп’ютерному класі встановлено термінал для друкування чеків та бігунків (термопринтер Sam4s Ellix 50DB Ethernet). Фронт і бек офіс працюють з ноутбуку.

Віртуальний сімулятор F&BSim — моделювання управління F&B службою готелю. Команди студентів працюють як директори F&B служби  у своєму віртуальному готелі, змагаючись у конкурсі за попит на їжу та напої як для гостей готелю, так і для туристів зі сторони.  Віртуальні середовища відображають ринкову динаміку в реальному часі. Розробник програми компанія Russell Partnership Technology. Доступ куплено завдяки гранту організації La Fondation pour la Formation Hôtelière.

ТОВ «Сервіо Софт» – українська компанія по автоматизації роботи готелів та ресторанів. Перші програмні модулі SERVIO були створені у 2008 році з метою допомогти готельному та ресторанному бізнесам України бути конкурентним, успішним і ефективним. З того часу було більш ніж 5000 впроваджених проєктів в Україні та США, Польща, Австрія, Молдова, Киргизстан, Узбекистан, Казахстан, Іспанія, ОАЕ, Угорщина та інші. Сьогодні, програмний продукт SERVIO – це більше ніж 50 унікальних модулів та десятки інтеграцій з програмним забезпеченням від інших виробників, що дозволяє будувати складні комплексні рішення по автоматизації та оптимізації. ТОВ «Сервіо Софт» представляє своє програмне забезпечення (Servio НМS і Servio POS) та проводить навчання викладачів і студентів кафедри Готельно-ресторанного бізнесу. Програми Servio НМS і Servio POS одні з найпопулярніших в Україні. Навчання роботі у цих програмах проводиться для здобувачів спеціальності готельно-ресторанна справа в рамках дисципліни Інформаційно-коммунікаційні технології в готельно-ресторанному бізнесі та інші (офіційний договір).