Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності

17 квітня 2023р. в рамках ХII Всеукраїнської конференції студентів, аспірантів і молодих учених “Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності” ОНТУ відбулось пленарне та секційне засідання за напрямками «Основні тренди та перспективи розвитку індустрії гостинності у 2022-2023рр.», «Інноваційні готельні і ресторанні технології», «Програмне забезпечення для індустрії гостинності», «Сучасне обладнання для закладів готельно-ресторанного бізнесу», «Тенденції розвитку оздоровчих, спортивних послуг в готельно-ресторанних комплексах», «Маркетингові та організаційні тренди в індустрії гостинності».

Робота конференції пройшла у змішаному форматі в ауд.А-234 ОНТУ та програми відеоконференції Zoom.

На конференції були присутні викладачі, аспіранти, бакалаври і магістри кафедри готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ та інших закладів вищої освіти України.

З привітальними словами на пленарному засіданні конференції виступили Президент ОНТУ, д.т.н, проф. Єгоров Б.В., ректорка ОНТУ, д.е.н., проф. Іванченкова Л.В., проректорка з наукової роботи ОНТУ Поварова Н.М., директорка  ТІХП ім. М.В. Ломоносова ОНТУ, к.т.н., доц. Солоницька І.В., декан факультету ІТХіРГБ ОНТУ, д.е.н., проф. Камушков О.С., завідувачка кафедри ГРБ ОНТУ, д.т.н., проф. Лебеденко Т.Є., співорганізаторка конференції, к.т.н., доц. кафедри ГРіТБ КНУКіМ Бровенко Т.В., д.е.н., проф. кафедри ГРБ ДТЕУ Охріменко А.Г., завідувачка кафедри ГРС НУХТ, к.т.н., доц. Шаран Л.О., д.е.н., проф. кафедри ГРСіТ НУБ України Левицька І.В., завідувачка кафедри ПТтаЛ ЛНТУ, д.е.н., проф. Полінкевич О.М., завідувачка кафедри ТтаГРС УНУС, д.е.н., проф. Транченко Л.В.

17.05.23_1

На пленарному та секційному засіданнях конференції заслухали доповіді бакалаврів, магістрів, аспірантів з Одеського національного технологічного університету, Київського національного університету культури і мистецтв та Луцького національного технічного університету. Студенти у своїх наукових доповідях торкнулись дуже актуальних тем для сьогодення –  забезпечення харчуванням військових та школярів, заходи закладів ресторанного господарства щодо зменшення впливу на навколишнє середовище, розвиток української автентичної кухні як в України так і закордоном, перспективні програми автоматизації закладів готельно-ресторанного господарства, застосування індивідуальних програм лояльності в готельному бізнесі, роль концептуальних коктейлів у просуванні барів, біоактивні добавки і їх вплив на організм людини, вплив різних типів інновацій на розвиток готельно-ресторанного бізнесу.

17.05.23_2

Також  у роботі конференції приймали участь стендові наукові доповіді за участю студентів, аспірантів і молодих вчених ЗВО України.

За результатами роботи буде видано збірник тез конференції, а учасники пленарного і секційного засідань отримають сертифікати.

Колектив кафедри готельно-ресторанного бізнесу щиро висловлює вдячність керівництву ОНТУ, співорганізаторам, молоді, викладачам, які долучились до роботи конференції.

З програмою конференції можна ознайомитись за посиланням https://drive.google.com/file/d/1i7eeq_2aFnb2LWR0pDCMLSqK7v8mbg35/view